Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че със сигурност ще наложи

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че със сигурност ще наложи
Коментари Харесай

Доналд Тръмп: Ще наложа вето на резолюцията за границата, ако тя бъде приета

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че  със сигурност ще наложи несъгласие, в случай че Конгресът гласоподава резолюция, блокираща оповестеното от него изключително състояние , което би му  разрешило да финансира построяването на стена по границата с Мексико .
Пред кореспонденти в Белия дом Тръмп сподели, че  ще употребява правото си на несъгласие против резолюцията , импортирана през вчерашния ден от демократите в Камарата на представителите. 100-процента съм убеден, че ще наложа несъгласие, съобщи той.

С внасянето през вчерашния ден на резолюцията започва  парламентарен конфликт сред президента републиканец и Демократическата партия . Очаква се документът да бъде гласуван в Камарата на представителите още идната седмица, във вторник.

Демократите имат болшинство в Камарата и резолюцията им сигурно ще бъде утвърдена там. Възможно е макар съпротивата на Тръмп тя да мине и в Сената, където републиканците са болшинство. Предстоящата борба ще е тестване за поддръжката на републиканците за Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.

 

На 15 февруари президентът подписа декларация за  въвеждане на режим на изключително състояние  на южната граница на Съединени американски щати. Това дава опция, заобикаляйки Конгреса, държавното управление да разполага с 8 милиарда $, които да бъдат употребявани за изграждане или укрепване на заграждения по границата с Мексико.

Тръмп искаше за тази цел да бъдат планувани 5,7 милиарда $ , само че демократите остро се възпротивиха и Конгресът отпусна към 1,4 милиарда $. / Дарик

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР